× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Vo Zvolene derby, Slovan na východe s pokusom o reparát


19.11.2021

V piatok nás tradične čaká ďalšia porcia extraligových zápasov. A my už po sedemnástykrát v sezóne prichádzame s malým predzápasovým preview. Michalovce po hladkej prehre v Nitre privítajú na domácom ľade Slovan Bratislava, „rytieri“ nabudení po stredajšej výhre budú hostiť svojho suseda z Banskej Bystrice. V tomto kole však neuvidíme hráčov spod Tatier, ktorí odcestovali na kontinentálny pohár.

Liptovský Mikuláš pripravený prekvapiť lídra tabuľky z Nitry

Liptáci už po šiestej prehre v rade privítajú na domácom klzisku aktuálneho lídra tabuľky spod Zobora. Pre hráčov z Liptovského Mikuláša to nebude v žiadnom prípade ľahký zápas vzhľadom na aktuálnu formu hráčov z Nitry. Po zakopnutí s Trenčínom, Košicami a Zvolenom dokázali „corgoni“ bodovať v Bratislave a neskôr aj doma, keď hladko zdolali Michalovce. Liptákom veľmi do karát nezahráva ani postavenie v tabuľke, pretože sa momentálne nachádzajú na poslednej priečke, avšak dopredu nie je nikdy nič isté, preto očakávame zaujímavý zápas.

Aj druhú „bitku o Hron“ v sezóne bude hostiť Zvolen

Aktuálny majster zo Zvolena bude hostiť už po druhýkrát v sezóne svojho suseda z Banskej Bystrice. Naposledy sa rivali zo stredného Slovenska stretli na ľade minulý mesiac a víťazne z toho vyšiel práve Zvolen. „Barani“ po tesnej prehre v Prešove a potom aj v Košiciach bodovo stagnujú. Na pohode im nepridá ani fakt, že prišli o skúseného obrancu Brejčáka, ktorý podpísal zmluvu v Nórsku. Zvolen si naopak po tesnej prehre s Michalovcami napravil chuť doma proti Liptákom, aj keď bez Mareka Viedenského, ktorého štart je pre menšie zranenie otázny aj v tomto zápase. Tabuľkovo to vyzerá lepšie pre Zvolen, nakoľko ich od lídra delí iba jeden bod. Naopak, hráči spod Urpína okupujú deviatu priečku, ale ako sme sa mohli presvedčiť už minule, bude to dramatický súboj až do samého konca.

Slovan opäť na východe

Bratislavské mužstvo už po druhýkrát v týždni čaká zápas na východe. Teraz sa pokúsi o reparát proti Michalovciam, otázny je však štart Samuela Takáča a Tomáša Ziga, ktorí vynechali stredajší zápas v Spišskej Novej Vsi – Takáč kvôli viróze a Zigo kvôli menšiemu zraneniu. Tím z hlavného mesta po prehrách so Zvolenom, Nitrou a Spišskou Novou Vsou nezažíva najlepšie obdobie. Naopak, Michalovciam sa darí, síce naposledy podľahli Nitre,ale dokázali zvíťaziť vo Zvolene a rovnako aj v Košiciach. Papierovo nás čaká zaujímavý duel, keďže oba tímy sú susedmi v tabuľke, v ktorej má však Slovan o jednu výhru viac. V poslednom vzájomnom stretnutí však ťahali za kratší koniec práve „belasí“, takže sa zaručene môžeme tešiť na zaujímavý zápas.

Ukončia „býci“ sériu prehier na domácej pôde proti „rysom“?

Novým Zámkom vstup do súťaže po reprezentačnej prestávke vôbec nevyšiel. V utorkovej predohrávke na domácom klzisku nestačili na Poprad, takže rovnako ako z predchádzajúceho zápasu v Prešove ostávajú bez bodového zisku. Na druhej strane, „rysy“ v stredu doma prekvapili Slovan a nastupujú víťazne naladení. Predzápasovú pohodu im dodáva aj fakt, že vo svojom poslednom vzájomnom stretnutí v sezóne porazili „býkov“ hladko o tri góly. Tabuľkovo nás čaká opäť susedský duel, tentokrát však v nižších priečkach, keďže „rysy“ figurujú na desiatej a „býci“ na jedenástej pozícií. Napriek tomu očakávame kvalitný zápas, pretože obom tímom záleží na tom, aby v tomto súboji bodovali.

Kto vyjde z „východniarskeho derby“ víťazne ?

Na východe krajiny očakávame nabité susedské derby, pretože Košice aj Prešov sa momentálne vezú na víťaznej vlne. Aj keď by sa dalo povedať, že v prípade Prešova je to skôr „víťazné tsunami“, pretože budú bojovať na domácom štadióne už o úctyhodnú siedmu výhru v rade. Nebude to však pre nich ľahké, pretože aj “oceliari“ pokračujú po reprezentačnej prestávke víťazne. Pokojnejší však na ľad budú nastupovať práve Košičania, ktorí už jedenkrát v sezóne našli recept na Prešovčanov. Rovnako aj postavenie v tabuľke napovedá o miernejšej košickej prevahe, aj keď „koňare“ za nimi zaostávajú iba o tri body.

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY